Helden

Hoeveel positiviteit en veerkracht wil je hebben? Mijn voorbeelden? Paul, Bibian, Vincent...

'Even janken en weer doorgaan.'

Paul Trossèl, vriend en spreker zonder stem, sinds 2007 Lockedin. Voelt, ziet, hoort, ruikt, proeft en weet alles, maar kan niets bewegen, behalve zijn oogleden. Van succesvolle fabrieksmanager tot ondernemer, vader van 2 kinderen en in een verpleeghuis. Hoe kan je positief blijven en waar haal je de veerkracht vandaan? Hij bracht het boek Levenslust uit. 7 praktische tips hoe je van pechvogel weer een absolute levensgenieter kunt worden.

 

Genieten van wat er wel is, in plaats van treuren wat er niet is...  Als jij zo'n moment hebt, ik kan nu echt niet meer. Lees nog heel even verder...

Bibian Mentel, R.I.P., laten we haar nooit vergeten, 128 gouden medailles, bereikte in haar korte leven van 48 jaar meer dan vele mensen ooit zullen bereiken. Ze was een absolute power vrouw en in staat om een positieve mindset te behouden, waar veel mensen allang zouden zijn gestopt. Hoe? Ze keek naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Ze geloofde er in dat ze altijd een keuze had. En heeft haar kostbare momenten gebruikt om te leven en niet om te treuren. Een absolute inspiratie. Ik luisterde naar haar verhaal op Denkproducties. Luister je mee

 

'Onmacht weten om te zetten naar kracht, saamhorigheid en blijdschap..'

Vincent Cornelissen organiseerde als ALS patiënt de ALS Lenteloop waarin hij in staat was mensen te verbinden, in beweging te brengen en een fantastische donatie te leveren voor wetenschappelijk onderzoek om ALS te bestrijden. Ondanks de regen werd het een stralende dag!

 

Hoe ga jij om met tegenslag? Wat is jouw natuurlijke gedrag?  Beantwoord in 10-15 minuten de 24 vragen in de onderliggende link en je ontvangt nu tijdelijk de video van jouw gedrag helemaal gratis.