Blog: Herbereken je (Nieuwe)Routes

Juist in deze tijd gaat het om aanpassen aan de veranderde omstandigheden. Hieronder mijn belangrijkste bevindingen en de stappen die ik met NieuweRoutes heb gezet om van betekenis te blijven voor meer (team)effecitiviteit en werkplezier.

Van succes naar stilstand

Veel zelfstandigen zien hun business door hun vingers glippen deze dagen. Ook ik. Wat ben ik blij dat ik in het eerste half jaar na mijn opstart heb kunnen proeven aan een super leuke start van mijn eigen onderneming. Het is echt genieten als je ziet dat een groep na jouw training met een grote glimlach weer zin heeft om met opgedane inzichten de volgende werkdag te starten.

En toen gooide Corona zand in de wielen en zag ik de een na de andere afspraak uit mijn agenda verdwijnen. Toen de eerste berichten van LockDown kwamen, ontstond er vrijwel meteen een soort oerdrift, van '..maar dit gaat mijn missie met NieuweRoutes niet blokkeren! Ik moet een andere route kiezen'. 

Van leren naar inspireren

Ik (video)belde met een aantal (toekomstige) klanten, inventariseerde waar op dit moment behoefte aan is. Startte gelijk creatieve samenwerkingen ondermeer met RedjeBoeketje en SBIC. Ik zag dat er ontzettend veel leuke webinars werden aangeboden, waar ik op inschreef. Ik ben enorm leergierig, dus absoluut geen straf. Ik werd uitgenodigd door de beroepsvereniging van Learning Professionals om een sessie te verzorgen en door Business Network clubs om een pitch te geven.

Ik probeerde alle online tools uit om te zien welke mij zouden helpen mensen en organisaties online inzicht, inspiratie en positieve energie te bieden in hun route naar persoonlijke effectiviteit en leuk werk! En het werkt!

Ik neem jullie mee in mijn ontdekkingstocht:

 • Online rondreizen met Zoom:
  Met een aantal Mapstellguides testten we breakoutrooms, whiteboarding en polling in Zoom. Ik dook meteen in het diepe door een van de Wisdom of the Crowd sessies te presenteren en de deelnemers mee te nemen op reis door de Wereld van Verschil.
 • Virtuele inspiratieboost met Mural:
  Via Develhub volgde ik een training Mural, een online designthinking, ideation en brainstormtool. Super geschikte tool om remote aan je businessmodel te werken. Juist nu je values te toetsen en je (bedrijfs)bestemming opnieuw te bepalen.
 • Gespreksmodellen ontwikkelen met Dialoguetrainer:
  Vooral in crisis-situaties is zorgvuldige communicatie met klanten extra belangrijk. Hoe mooi is het in quarantainetijd, dat je scenario's kunt voorbereiden en door virtuele trainers kunt laten trainen. NieuweRoutes ontwikkelde samen met DialogueTrainer gesprekken waarmee je de 4 DISC gedragsstijlen kunt herkennen. Natuurlijk vervangt dit niet een training op de werkplek, maar het is een waardevolle aanvulling. 
 • Blended leren in Diglo learning community
  Samen met Ontwikkelversneller Petra bouwt NieuweRoutes een complete blended leerervaring dat tussen de coaching en trainingsmomenten in de deelnemer begeleidt en helpt in een tempo en op een moment dat het hem/haar uitkomt. 
 • Wendbare organisaties en mensen motiveren met Manovra:
  Ik begeef me graag tussen mensen die weten waar ze over praten. Deze groep van consultants, coaches en adviseurs hebben een wetenschappelijk onderbouwde tool ontwikkeld om mensen zelfinzicht, -vertrouwen en -regie over hun loopbaan te bieden. Juist in deze tijd enorm belangrijk. Handig voor als je wat minder L&D budget hebt: Manovra begeleidt MKB-organisaties in het verkrijgen van subsidie om medewerkers duurzamer inzetbaar te maken en te houden.

Nooit meer saaie leervormen

Bovenstaande tools maken online leren, ontwikkelen en werken echt uitdagend en afwisselend en helpen je ook nog eens beter je doelen te halen. Een belangrijk inzicht is dat het overbrengen van kennis of het voeren van overleg prima online is te doen. Een inspirerende en motiverende tool en host is voor het blijvende effect onmisbaar. Want zeg nou eerlijk.. saaie manieren van leren zijn er al genoeg. Een van de leukste Webinars die ik volgde was van Jeanne Bakker van de Brainbakery, getiteld 'No more boring learning', het is nl. echt niet gemakkelijk om online hetzelfde leereffect te garanderen als offline. De blended vorm die ik heb gevonden in werkvormen, inspiratietools en learning energizers spelen hier op in en dragen echt bij aan jouw leereffect en daarmee aan het behalen van jouw bestemming.

Wil je meer informatie hoe NieuweRoutes jou kan helpen in het herberekenen van je route, neem dan even contact met me op. Dan neem ik je even mee in mijn leerervaringen.