Blog: Natural Optimist

Van Optimisme naar NieuweRoutes

Mensen noemen mij een 'natural optimist'. Ik zie altijd het positieve als het ingewikkeld wordt. Vaak heb je optimisme nodig om in mogelijkheden te kunnen blijven denken. Mijn optimisme voedt mijn creativiteit en oplossingsgerichtheid. Het maakt me bovendien heel flexibel. En toch zit er ook een schaduwzijde aan dit optimisme...
Hoe werkt dat eeuwig optimisme? Een optimist kan vaak vanuit diverse optieken naar een vraagstuk of probleem kijken. Dat levert invalshoeken op waar oplossingen kunnen liggen. Vanuit multi-perspectief naar iets kijken, creëert oneindige associaties voor oplossingen en ideeën. Het maakt creatief, flexibel en opent daarmee mogelijkheden.
Toch is klagen soms even nodig om je negativiteit kwijt te raken. Het lucht op en maakt ruimte om weer door te gaan. Die tijd is soms gewoon nodig en daar walst een optimist soms overheen. Nou vooruit dan.. Sorry.. ik ben me er bewust van en dat wil ik dan maar even vermeld hebben.
Nieuwe Routes maakt je bewust van jouw gedrag in bepaalde situaties. Gedrag dat heel natuurlijk is en dat hoort bij jouw gedragstype. Door je bewust te zijn van bepaalde patronen in gedrag, leer je te verwonderen in plaats van te irriteren. En dat vermindert stress en geeft een boost aan positieve energie. Maak gerust eens kennis met wat NieuweRoutes voor jou kan betekenen.

Van NieuweRoutes naar meer werkplezier

In de jaren dat ik vanuit de branche-organisaties ANVR en daarna Reiswerk werkte voor deze dynamische sector, heb ik met veel bedrijven kennis mogen maken. Omdat mijn projecten er o.a. op gericht waren de gap te verkleinen tussen skills van (toekomstig) talent en de gevraagde skills, stond ik continu in verbinding met werkgevers, medewerkers, toekomstig talent en onderwijs. Mensen die leren en werken in deze sector stralen een passie uit voor het vak en voor reizen, dat maakte mij bewust wat passie en drive betekent voor je werk. 

Met coaching, training en interactieve programma's op maat ben je als bedrijf beter in staat de veranderbereidheid te vergroten en de skillsgap te verkleinen. Ik sta klaar om daarin van betekenis te kunnen zijn. Mijn eerste stap is gezet met Nieuwe Routes. Er staat een programma klaar dat management en professionals gaat helpen inzicht te krijgen in teamdynamiek, ineffectieve patronen te doorbreken en wendbaarheid te vergroten.

Mijn nieuwsgierigheid in wat mensen bindt en boeit, brengt mij op hun pad. Mijn inspiratie brengt de route, mijn energie brengt beweging. In samenwerking zorgen we ervoor dat jij of jouw organisatie de tools krijgt aangereikt waarmee je jouw persoonlijke of organisatiedoelen wel kunt behalen. 

Op 18 november lanceer ik mijn NieuweRoutes in een inspiratie-workshop te Rotterdam. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Schrijf je in en ontvang een gepersonaliseerde wereldkaart cadeau! 

Je kunt je nog tot uiterlijk donderdag 14 november inschrijven. Tot 18 november?

Rating: 0 sterren
0 stemmen