Blog: Ontdekken Nieuwe Routes in 2020

In dit weblog lees je hoe ik Nieuwe Routes heb ontdekt en hoe Nieuwe Routes jou kan helpen met het ontdekken van jouw leerdoel, veranderdoel of organisatie-bestemming in 2020. Je leest hoe het durven stappen in een onzekere richting kan leiden tot een grote inspirerende en leerzame ontdekkingsreis. Ik laat je met hulp van mijn eigen verhaal zien, hoe je jouw route vorm kunt geven door:

  • Richting te kiezen met hulp van Inzicht & Inspiratie
  • Hoe je inzichten omzet in actie en daadwerkelijke van start gaat.

Lees tenslotte hoe jij in 2020 Nieuwe Routes kunt inzetten voor jouw organisatie-, team- en persoonlijke doelen.

 

Mijn Vertrekpunt...

In oktober startte ik mijn eigen bedrijf Nieuwe Routes, voor mij is dit dé beslissing van 2019 geweest.. wat een ontdekkingsreis. Al lange tijd was ik met dit proces bezig, wat ga ik precies doen, als ik van zoveel activiteiten energie krijg? Gaat het wel lukken, loop ik niet in al mijn valkuilen tegelijk en hoe houd ik focus? 
Het is geen gemakkelijk proces geweest, ik heb alle kansen aangegrepen om te ontdekken waar mijn energie, passie en kwaliteiten liggen, raakte in een soort overdrive van enthousiasme en vrijheid en vanzelfsprekend was er natuurlijk ook onzekerheid. 

 

Ontdekken van Richting en Drive

In het leadership program Being on Mission, waarin ik de bevlogen trainers Nicole en Claudia leerde kennen, werd me duidelijk dat ik 'inspirerend en spelenderwijs verdieping wil brengen in teams' en vooral wil 'leren door te ontdekken'. Ik liet me certificeren in de personal mapping methode van Mapstell, vond daar 'collega guides' om mee te sparren en ging meteen vliegend van start als ambassadeur voor stichting Reis met je Hart en het geven van een training 'Van fixed naar growth mindset' voor accountants in opdracht van EMC Performance. Behoorlijk verschillende opdrachten, maar die veelzijdige insteek leerde mij snel waar mijn drive ligt. 

Vanaf het moment dat ik naar de KvK ging, lijkt het alsof er een knop om is gegaan die ervoor zorgt dat ik nieuwe focus, richting en bestemming heb:

Ontwikkelen van teams, talent en programma's die leiden naar meer Werkplezier en Teameffectiviteit. 


Ontdekken door Inspiratie

Voor het uitstippelen van de route is inspiratie nodig. Ik doe inspiratie op door met veel mensen en bedrijven te sparren. Ieder koffiemoment en telefoongesprek is waardevol geweest, niet alleen voor mij maar ook voor de gesprekspartner. Je uitgesproken perspectief en visie geeft altijd inzichten voor de ander.

Irene, Iris, Edo, Patrick, Peter, Anneke, Victor, Marijke, Monique, Jeroen, Harriet, Arianne, Cathelijne, Pascal, Joris, Gert-Jan, Mila, Isabelle, Annelien, Sander, Jan-Bert, Annemarie, Gerda en iedereen die ik vergeten ben ... jullie tips, adviezen, kritische noten en bovenal geloof en vertrouwen, heb ik zeer gewaardeerd in dit proces! Thanks!!


Van Inspiratie naar Actie

Ik dook in het diepe.. en vertrouwde er vol op dat mijn rugzak met ervaring ervoor gaat zorgen dat ik goed zou landen. Ik ging een samenwerking aan met EMC Performance en Cenergy group. Ik coachte al enige jaren vrijwillig voor de Buzinezzclub en zorgde voor nog meer vlieguren. En ik hielp Cosmo Academy op weg met de ontwikkeling van een zakenreis opleiding.

De organisatie MasterPeace kwam op mijn pad, ze vroegen me hen als Talentbanker te helpen 'to be a changemaker, to support the world to achieve the sustainable development goals and to inspire people to use their talents and energy to create peace'. Mooie missie, vanzelfsprekend ging ik ook met hen in zee. In het voorjaar ga ik in 3 regio's young talents bewust maken van hun eigen speciale talent, dit talent te erkennen en in te zetten voor zichzelf en voor verbinding. De Global Goals die je in de afbeelding hiernaast/hieronder ziet, zijn hierin leading.

Samen met Marijke van Solution Trainingen ontwikkelde en lanceerde ik de training Zet jezelf op de Kaart. Deze training heeft veel inzichten en waardering opgeleverd. Beoogde missie geslaagd, een mooi ijkpunt voor Nieuwe Routes om mee verder te gaan. 


N
avigeren in 2020

Met volle power ga ik dit jaar van start met nog meer ontwikkelen en samenwerken. Voor verschillende organisaties, niet alleen in de reisindustrie, werk ik voorstellen uit hoe verandering wel succesvol kan zijn. Dat doe ik door inzicht en beweging te genereren bij medewerkers en management. Daar zit naar mijn mening echt de groei initiator.

Op 15 januari 2020 om 16.15 uur kun je NieuweRoutes vinden in het Verre Reizen Theater 2 op de Vakantiebeurs Vakdag waar ik met collega Mapstell Guide Anne Giezen een rondreis over de Wereld van Verschil ga leiden. Iedere bezoeker ontvangt bovendien een gepersonaliseerde wereldkaart! Schrijf je wel even in op de website van de Vakantiebeurs.

Met Marijke de Jong bied ik diverse maatwerk teamtrainingen Zet je team op de kaart! aan om teams op positieve, maar impactvolle wijze inzicht te verschaffen, hoe je kunt afstemmen op gedrag van klant en collega. De eerste trainingen volgen al in het eerste kwartaal! Ben je geïnteresseerd in een open training Zet jezelf op de kaart?, kun je je nog inschrijven voor de training op 18 februari a.s.

Meebewegen

Er is een groeiende focus op soft skills trainingen als je kijkt naar de 2020 Learning & Training Trends gepubliceerd door ondermeer de Trainingindustry. De wereld verandert, mensen moeten leiderschap kunnen tonen, waarvoor soms Nieuwe Routes nodig zijn om goals te behalen.. 

Is jouw route nog de juiste route naar jouw bestemming en resultaat? Laat gerust je gegevens achter via het contactformulier en ik denk graag met je mee.

Ik wens je de juiste route toe, met mooie inspiratie, activiteiten en leerzame navigatiemomenten in de toekomst! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen