Week van het Werkgeluk

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 08:47

Week van het Werkgeluk

Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Bijzonder eigenlijk dat daar één week naar genoemd wordt. Alsof dat voor deze week op de agenda staat. Een woord dat bij velen van ons dit jaar wordt overschaduwd door zorgen over gezondheid van jezelf of dierbaren, onzekerheid over werk en gemis van de leuke momenten met collega's. Is er op dit moment wel tijd voor werkgeluk? En wat is dat eigenlijk, werkgeluk? Zonder de definities van het web te halen en die met je te delen, deel ik hier een ervaring met je.

Drive
De laatste weken coach ik zo'n 3 ondernemers per dag in het vinden van hun zakelijke reisbestemming, hun stip op de horizon. Verschillende ondernemers: Verschillend qua leeftijd, opleiding, ervaring en sector.
Overeenkomstig als het gaat om drive, passie, pro-activiteit en creativiteit. Boeiende persoonlijkheden met mooie verhalen. 

De wijze waarop deze ondernemers gedreven zijn om te doen wat ze doen in hun werk, herken ik enorm. De passie waarom ze ooit met de business zijn begonnen, springt van het scherm. Dat ze alles op alles willen zetten om hun onderneming te redden, omdat er aan hun missie nog niets is veranderd, blijkt duidelijk.

Focus
Is dat dan waar je als ondernemer juist nu naar op zoek moet gaan? Terug naar waarom begon jij dit bedrijf? Wat wil je betekenen voor je klant(en)? Is de klant daar nog steeds bij gebaat? Wat is er nodig om top-of-mind te blijven bij deze klant? Welke stappen moet ik maken om te blijven ontwikkelen, passend bij de huidige én beschikbare tijd, je klant, je onderneming?  

Hoewel de coaching nu online gebeurt, betekent niet dat de gesprekken afstandelijk zijn. Vanuit een veilige plek thuis, kan je prima een coachgesprek voeren. Het is net alsof je bij de mensen thuis op bezoek bent. 

Oprechte Interesse
Ik merk opnieuw dat ik echt een enorme interesse heb in mensen en de motivatie ze te helpen. Ieder verhaal boeit en inspireert. Dat merken zij ook, want in ieder gesprek is het ijs snel gebroken en lijkt het alsof we elkaar al jaren kennen. Nu ben ik nooit te beroerd geweest om motiverende of confronterende vragen te stellen. Niet gehinderd door enige kennis van hun eigen business;-). Deze vragen helpen de ondernemer wel om anders naar hun uitdagingen te kijken.

Wat mij dan echt gelukkig maakt, is dat ze na afloop van het traject zeggen, dat ze weer richting hebben gevonden naar de stip op hun horizon. Hun werkbestemming. En dat het weer gaat bruisen om daar te komen. Dat benadert in mijn ogen het echte werkgeluk!

Ook op zoek naar werkgeluk?
Nieuwe Routes uitgestippeld:
Voor ondernemers:  een 3 staps-ontwikkeljourney waarin je met je onderneming concrete handvatten krijgt mee te bewegen met verandering.
Voor medewerkers of werkzoekenden: een 3 staps-vanwerknaarwerk journey waarin je aan de hand van een waarden, competentie en gedragsanalyse gerichter kunt gaan oriënteren en jezelf kunt presenteren op de arbeidsmarkt.

Geluksthermometer: Ben jij gelukkiger of ongelukkiger in je werk ten opzichte van vorig jaar deze tijd?

Bekijk resultaten

Voor mij is dit een week van werkgeluk! Net als de overige 52 weken van dit jaar. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.