Weg met Blue Monday

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 14:40

Weg met Blue Monday

Oja, dat is waar ook, Blue Monday.. Ooit bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Volgens zijn formule is het de dag dat de meeste mensen zich treurig voelen. Het schijnt zo’n dag te zijn, waarop je je realiseert, dat je voornemens niet zijn uitgekomen en je vakantie nog te ver weg lijkt. Je zou er treurig van worden.. Lees verder hoe je heel snel afstand neemt van deze treurnis.

Ik doe er namelijk niet aan mee. Weg met Blue Monday! Ook vandaag zit ik met mijn goede moed en positiviteit achter mijn laptop en breng daar voorlopig nog wel even mijn dag door.

Hoe? Veelal luisterend. Luisterend naar ondernemers of ondernemende mensen die even kwijt zijn hoe ze ook al weer moesten ondernemen.

 • Omdat de oude methodes en patronen niet meer werken in deze tijd.
 • Omdat ze voorheen alleen maar de deur hoefde open te zetten voor klanten en dat nu simpelweg niet kan.
 • Omdat hun (diensten)aanbod op dit moment gewoon niet geleverd kan worden.

Het lijkt er op dat je NieuweRoutes moet zien te vinden naar jouw toekomst.
Lees nu hoe je jouw Route kunt vinden met hulp van Inzicht en Inspiratie, Avontuur kunt beleven in het zoeken en vinden van nieuwe mogelijkheden en kunt Navigeren als je verdwaalt.

Inzicht na een bewogen jaar..
Als je terugkijkt naar het afgelopen jaar, leren we dat datgene wat altijd gewerkt heeft, niet meer werkt en dat datgene wat nooit haalbaar bleek als het moet, toch blijkt te werken. Kijk bijvoorbeeld hoe online en op afstand communiceren en produceren op veel plekken prima lijkt te kunnen. Digital Nomads wisten het al, maar variëren van werkplek als je werk dat toelaat, kan enorm bijdragen aan creativiteit en inspiratie. Benieuwd wat er met al die grote kantoorcomplexen gaat gebeuren.

Het Avontuur van zoeken naar nieuwe mogelijkheden
Corporate Antropologe Danielle Braun roept het al een tijd. De fase van ‘het even niet meer weten’ is echt een belangrijke fase in de route naar verandering en transitie. In onze efficiënte wereld wordt deze zogenoemde liminale fase vaak overgeslagen. Terwijl dit juist de fase is, waarin:

 • wordt afgerekend met het oude;
 • wordt gevoeld dat het oude ‘over’ is;
 • terecht wordt gerouwd om dat verlies;
 • en waarin het nieuwe langzaam, maar effectief zijn intrede kan doen.

In deze fase wordt de creativiteit en inventiviteit aangewakkerd in mensen. En dit helpt bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. En dat proces mag best even tijd krijgen. 

Navigeren in deze uitdagende tijd
Wat als je die tijd helemaal niet hebt? Hoe doe je dat dan?
Ik ga met mijn coachklanten altijd even terug naar waarom ze eigenlijk ooit zijn gaan doen wat ze nu doen. Op zoek naar die sprankel waarmee ze zijn gaan ondernemen. Is er nog iets over van deze passie en kun je dat vlammetje wellicht op een andere manier weer aanwakkeren? Bedenk eens welke route jouw klant zou lopen en waar jij tijdens die klantjourney van betekenis kunt zijn. Ga uit van je ervaring en expertise, maar zeker ook van de activiteiten die jou energie geven. Misschien ontdek je dan wel een kansrijke NieuweRoute naar jouw werkgeluk.

Door net even een andere route te bewandelen kom je vaak tot heel andere inzichten. Laat je inspireren, ook door mensen waarvan je het gevoel hebt, dat ze ver van je vandaan zitten. Afstand is in deze tijden relatief gebleken. En inspiratie komt vaak uit de meest onverwachte hoeken. Als je er maar ruimte voor maakt.

Hoe maak je ruimte?

 • Ga naar buiten, zo creëer je letterlijk ruimte.
 • Bel iemand die je al weken/maanden moet bellen. Iemand anders zijn verhaal zet jouw verhaal in perspectief. Bovendien belicht de ander jouw verhaal vaak vanuit een onvoorspelbare invalshoek.
 • Ga sporten, bewegen, zo verleg je je aandacht naar je lichaam en creëer je ruimte in je hoofd.
 • Ga iets doen wat totaal niets met je werk te maken heeft. De beste ideeën ontstaan niet achter je scherm..

En als je even verdwaalt? Geniet even van het nieuwe uitzicht, dit nieuwe perspectief brengt jou misschien wel je Nieuwe Route naar succes!

Ik help je heel graag bij deze navigatie.
Als je je nu inschrijft voor mijn nieuwsbrief, krijg je een video van jouw ‘verander’gedrag cadeau en maak je kans op 1 van de gratis beschikbare Personal Maps van jouw gedrag. Beide geven inzicht in jouw gedragsvoorkeursstijl, hoe je om gaat met veranderingen en krijg je handvatten hoe deze vastgeroeste patronen te doorbreken. 

Wil je zelf coaching bij het vinden van jouw Route of andere vragen? Kijk dan even naar het aanbod op deze website of neem even contact met me op.

Motivatie even kwijt?

Mijn 7 tips om weer gemotiveerd te raken:

 1. Schrijf realistische doelen voor de komend week.
 2. Blok dagelijks ruimte in je agenda voor deze doelen.
 3. Blok ruimte tussen je online calls om even wat anders te doen en doe dat dan ook.
 4. Als je call telefonisch is.. trek je jas aan, doe je oortjes in en doe dit gesprek wandelend buiten.
 5. Memoreer bewust aan het einde van de dag je behaalde doelen en welke strategie heeft gewerkt
 6. Als je vastloopt tijdens een denk of schrijfproces, teken het, visualiseer je uitdaging.
 7. Maak duidelijk wat jij nodig hebt om je doel te behalen en vraag om hulp.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.