De ondoorgrondelijke wegen van ons gedrag..

Verandering leert ons ons ware gedrag kennen. Kijk naar hoe de gebeurtenissen van het afgelopen jaar effect hadden. 

Iedereen is verschillend.. dat uit zich in gedrag. Sommige mensen trekken zich terug, als er een blokkade is, sommigen krijgen last van stress, sommigen gaan overacteren en proberen bijna gelijktijdig alle alternatieve routes uit en raken alsnog verdwaald. Onderbrekingen van onze 'normale' routes heeft verschillend effect op de diverse gedragstypes. Welke route neem jij?

Is het de daadkrachtige, de invloedrijke, de stabiele of de consciëntieuze route die jij aflegt? Gebaseerd op de gedragsstijlen van DISC en Mapstell, vind je hieronder enkele herkenningspunten om jouw favoriete gedragsroute te ontdekken.

Een uitgebreidere beschrijving van de typerende routes per gedragsstijl, de highlights onderweg, maar ook de beren op de weg, is tevens beschikbaar. Vraag deze gerust aan via de berichtenbox.

Wedden dat jij een voorkeursroute hebt? Hoe herken je jouw route?

 

Neem jij altijd die directe weg naar je doel? Kenmerkt jouw route zich vaak in een rechte weg, waarbij inhalen mogelijk is? Als jij een hoogtepunt ziet in jouw carrièrepad, ga je er dan rechtstreeks op af? 

En loop je op weg naar je doel, ook nog wel eens iemand voorbij, of erger.. omver? 'Niet persoonlijk bedoeld hoor, maar het resultaat moet natuurlijk wel worden behaald.'  ..Dan zou die Daadkrachtige Route wel eens helemaal jouw route kunnen zijn.

Meer weten over de robuuste routes van de daadkrachtige types? Schrijf je dan meteen in voor een van de doelgerichte workshops van NieuweRoutes en ontdek welke short-cuts jij kunt nemen om wel dat resultaat te halen...

 

Word jij meestal gezien als optimistisch, creatief en positief? Zie jij eerder de mogelijkheden, dan de beren op de weg? Dan weet jij waarschijnlijk ook goed je collega's te enthousiasmeren en te overtuigen. Is je motto 'Als het linksom niet gaat, proberen we het toch rechtsom.'? 

Zie jij zoveel wegen die naar Rome leiden, dat je soms volledig verdwaalt, maar wel boordevol ideeën en inspiratie weer terugkeert? Dan is waarschijnlijk de Invloedrijke Route jouw gebruikelijke route.

Meer inspiratie ontvangen over hoe je jezelf een beetje kunt beschermen in de wirwar van routes en ideeën, zonder daarbij het plezier te verliezen? Doe dan mee met één van de events van NieuweRoutes

 

Vind jij het heerlijk om te kunnen werken in jouw eigen vertrouwde omgeving en tempo, maar mis je ook enorm het contact met jouw collega's? Ben jij dat type dat vaak zo goed zorgt voor je collega's met een belletje, een kaartje of de oprechte vraag: 'hoe gaat het eigenlijk met je?' ?.

En vaar je wel bij de vertrouwde reeds bewezen Stabiele routes? Dan vind je het waarschijnlijk niet fijn, als het dan plotseling anders gaat, En wil je graag weer even je tijd om de Nieuwe Route eigen te maken. Hoe? Tijdens de ontdekkingsreizen van NieuweRoutes vertel ik je uitgebreid wat er aan guidelines nodig zijn voor de diverse types. 

 

Of ben jij nu iemand die het heerlijk vindt, om ongestoord thuis te werken? En ben je in staat om precies de consequenties te berekenen van de alternatieve routes die genomen (moeten) worden? Of tot in detail een alternatief routeplan uitdenkt? Dan is de kans groot dat voor jou de nauwkeurige, consciëntieuze route favoriet is. 

Wil jij nu weten welke route jou meer kwaliteit gaat leveren, doe dan mee met één van de ontdekkingsreizen van NieuweRoutes.


Ben je nieuwsgierig geworden naar welke highlights er zijn voor de diverse routes, maar ook naar welke beren op de weg je kunt aantreffen? Schrijf je dan in voor één van de ontdekkingsreizen van NieuweRoutes. 

Daarin leg ik je stap voor stap uit:

  • hoe de diverse gedragstypes worden beschreven en ingedeeld,
  • welke routes ze pakken op goede en slechte dagen,
  • wat perceptie doet met hoe we kijken naar gedrag,
  • hoe je jezelf en/of je collega's kunt helpen op een slechte dag of op een ineffectieve route.
  • Je ontvangt zelfs een scan van jouw gedragsvoorkeursstijl en een typerende uitlegvideo cadeau!

Klik hier voor meer informatie.