Blog: Route Out of my Comfort

Out of your comfort.. hoe gaat dat?
Jullie weten inmiddels dat ik mensen trigger om in de aan-stand te gaan als het om leren gaat. Hoe en via welke route? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen. Daar zit geen goed of fout in. Ik zelf leer bij doen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat heb ik geleerd in mijn opvoeding. Als je ergens voor gaat, doe het dan met hart, ziel en drive. Weten waar je voor staat! Ik ben er trots op. Het heeft me gemaakt zoals ik ben.

Mijn enthousiasme zet daar nog eens bovenop, dat niets te gek lijkt. Mijn impulsieve ik, leidt mij soms naar situaties waarvan ik later dan denk, hoe dan? Een tijdje terug kreeg ik de kans voor de Vakantiebeursfestival Vakdag mijn verhaal over de Wereld van Verschil te brengen. Ik dacht daar niet lang over na. Wat een mooi podium om te vertellen over de methodiek waar ik zo enthousiast over ben.

Toen ik hoorde dat er wel 1600 mensen zouden kunnen luisteren, kreeg ik toch wel wat knikkende knieën. Hoewel ik in het afgelopen jaar alle ins & outs van online leren, trainen en presenteren steeds beter onder de knie krijg, er zelfs les in geef, bleek er toch echt alleen een presentatie voor een geruisloze, weinig glimlachende, donkerkijkende camera mogelijk te zijn...

Ik trok mijn heldenschoenen aan en ging ervoor. Gewoon die berg op, net als op de foto. Dan maar niet weten wie er aan de andere kant staan. Dan komt het dus puur en alleen op de presentatie, een monoloog. Terwijl ik altijd bevlogen in een spontaan gesprek zou kunnen belanden, geen enkele moeite heb voor een groep een training te geven, is dit toch echt andere koek. Ik had 20 minuten, geen dialoog, niet verdwalen, geen impro, alleen maar die rechte route binnen de tijd.

Dit is voor mij out of my comfort to the max... Hoe enorm mijn voorbereiding ook is, enig stoeipartijtje met woorden én extra info dat ook relevant lijkt in mijn hoofd, zal me niet weerhouden van een struikelblok in mijn zinnen. En dan komt het zomaar voor dat ik halverwege de zin, de start kwijt raak en er ineens een bijzonder staaltje Nederlands voor in de plaats zet. En daar helpen gecrashte systemen in de opnamestudio en een kapper die op het laatste moment afzegt, vanwege Corona, NIET bij. 

Maar wat ben ik trots, dat ik deze zwaar getroffen branche mee op reis mocht nemen over de Wereld van Verschil in Gedrag. Ik ontving mooie reacties van jullie, incl. een uitnodiging om te spreken voor een internationaal netwerk. Die Route out of my Comfort is nog niet klaar en dat is maar goed ook!

Ook mocht ik na afloop Ine, Iris, Liz, Mathilde, Bart, Annemarie, Onno, Julia, Lianne (x2), Bo, Simone, Ilona, Robbert, Jolanda (x2), Ilona, Maureen, Esther, Teun, Marco, Loes, Kitty, Desiree, Liesbeth, Pascalle, Sophie, Pascal, Rayelle, Moni, Wendela, Margreet, Micky, Mirjam, Jacqueline, Eelke, Marit, Nadine, Corina, Jeroen mede dankzij Mapstell blij maken met een personal map t.w.v. €85,- met daarop hun eigen landschap van gedrag. 

In de afgelopen 16 maanden hebben we allemaal die andere route, out of your comfort moeten nemen. Dat geeft soms spanningen bij jezelf of in teams. Herkennen van jouw eigen gedragsvoorkeursstijlen helpt je enorm om het gedrag van jezelf, collega of klant te begrijpen. Wil jij weten hoe de verschillende gedragstypes reageren onder druk en hoe je de ander en jezelf daarin kunt helpen? Doe dan mee met één van de SummerSprints van NieuweRoutes op 28 juni, 5 juli of 7 juli online van 8.30 - 10 uur. En laat je onder begeleiding van een Certified Guide meenemen over de effectieve én ook nog leuke routes 'Out of your Comfort'. 

Meer info en inschrijven kan op deze link. So nice to meet you!

Wil je individuele coaching bij het vinden van jouw Route of andere vragen? Kijk dan even naar het aanbod op deze website of neem even contact met me op.